Tatra klub web :  Diskusní fórum TKB
 
postesknuti aneb co to s temi lidmi je??!
Autor: mazic666 (IP zapsáno)
Datum: 23.05.2005 13:41

neda mi to abych si nepostezoval, shanim predni blatniky na 3jku, coz o to, inzeratu a nabidek je dost, ale nabizejici si rikaji podle meho nesmyslne castky okolo4 k za jeden, a to jsou blatniky plechove, pri tom jedna nejmenovana firma nabizi novy plastovy za 2600, myslel sem ze plastovy je lepsi, protoze neshnije tak rychle a popripade se da opravit flastrem jak stara kanoe:) a cekal bych ze podle toho se bude ridit i cena nabizenych kousku na annonci apod.
nehlede na to ze v prazskem Krnepu je k mani plechac za 3900, ale tam maji aspon myslim ceny vic nez "luxusni"
uvitam vase nazory, kolik je rozumna cena plechovky a jestli je lepsi plast ci klasika
diky
mazic

Re: postesknuti aneb co to s temi lidmi je??!
Autor: Zdicho (IP zapsáno)
Datum: 23.05.2005 13:48

Tak plechovej stával okolo 4k, někdy jsou levnější, když je nějaká akce. Nic si z toho nedělej, já slyšel, že na SK teď někdo koupil jeden za 8000 SK, tak to máš ještě levný:D.

Re: postesknuti aneb co to s temi lidmi je??!
Autor: "radek" (IP zapsáno)
Datum: 23.05.2005 14:24

Jednoznačně plech. Pokud se o něj dobře postaráš, máš na hodně let klid. Laminát patří na starší supersporty, plast na dnešní konfekci. Ani do jedné z těchto kategorií T613 nepatří. Ta cena kolem 4 kkč je tak nějak normální, 3? roky zpět když končily ND v Kopřivnici a bouchala se poslední várka, u pí. Gebauerové stál kus nějakých cca 3.500 s DPH.

Re: postesknuti aneb co to s temi lidmi je??!
Autor: Luboš (IP zapsáno)
Datum: 23.05.2005 18:52

Pokud mi někdo nabídne pár nových plechových chromkových blatníků za 8000 Kč, ihned si pro ně jedu....

PS: To není vtip.

mazic666: ptal ses v SOS? Na Moravě bývá občas trochu levněji... Ten "plastový" je ve skutečnosti laminátový a těch "2600" je cena bez 19% DPH a navíc si nejsem jist, jestli je ho možné namontovat i na auto, které může vyjet na silnici. Mám takové tušení, že nemá homologaci...

Re: postesknuti aneb co to s temi lidmi je??!
Autor: Eda (IP zapsáno)
Datum: 26.05.2005 13:21

Lamino ma jednu nevyhodu - je to docela videt ze je to laminat - pokud se to pekelne nezakytuje. Navic kdyz to nekde lehce tuknes tak to praskne. Na druhou stranu to neshnije. Na bezpecnost podle mne nema zasadnejsi vliv. A jestli jsou pekne odlite, tak to bude presnejsi nez plechac. Plechace jsou ale klasika a myslim si, ze je to dobre i z hlediska vahy, ktere je ve predu zapotrebi. Toz se rozhodni mili 666

Re: postesknuti aneb co to s temi lidmi je??!
Autor: Michal B. (IP zapsáno)
Datum: 26.05.2005 15:16

Na bezpečnost má vliv laminát. Mění k horšímu deformační zónu a navíc praskliny jsou při střetu s osobou nebezpečně ostré. Proto by také byl problém s jejich schválením.


Re: postesknuti aneb co to s temi lidmi je??!
Autor: risan (IP zapsáno)
Datum: 29.05.2005 18:54

Hmm, s tou deformační zónou, to by mne fakt zajímalo, jak to tedy je. Podle mého těch pár šroubů, co drží blatník u skeletu, se spíš vytrhne a na deformaci samotného blatníku se mnoho energie nespotřebuje.

Re: postesknuti aneb co to s temi lidmi je??!
Autor: "radeK" (IP zapsáno)
Datum: 29.05.2005 21:02

No, zásadní rozdíl bude možná v tom (předpokládám tedy zdravé podélníky předních podběhů, ne ty "papírové", dnes se hojně i u vozidel s "tržní" cenou X set tisíc Kč vyskytující) že ten plechový blatník se přeci jen před tím vytržením kolem šroubů té deformace pokusí zúčastnit a nějakou tu energii spotřebuje a tím jí zbyde méně na vlastní devastaci vnitřku podběhu, kdežto laminát se během desetiny vteřiny rozletí na chlupy a pryskyřici. Zejména v oblasti svislé výztuhy směrem ke hraně dveří (tam co se šroubuje ke sloupku) pevností vítězí plechový blatník zcela jednoznačně a určitě je jednodušší posléze odsekat majzlíkem zmuchlaný plechový blatník, než heverem rovnat A sloupek dveří, o který se rozmázlo kilo laminátu a nic "nepodrželo". Dalším ne "nepodstatným" detailem bude, že plechový blatník utrpí mini (třeba parkovací) kolizí tak maximálně natržení či promáčklinu, kdežto laminátový poměrně devastující poškození.



Toto fórum je dočasně otevřeno pouze ke čtení. Prosím, zajděte sem zase později.
This forum powered by Phorum.